In 3 stappen bloembollen planten

Bloembollen planten is echt eenvoudig en al helemaal met dit stappenplan. Dus voor de groentjes onder ons: Geen zorgen, je kunt de mist niet ingaan met deze tips. Oh en we geven aparte tips voor in een bloembak of in je tuin.

In 3 stappen je bloembol in de tuin:

  • Plant je bloembol wanneer het niet te koud is, anders kan de bloembol gaan rotten en dat is zonde. Maak eerst de grond goed los met een schepje of harkje om de grond luchtig en zacht te krijgen. Wil je weten hoe? Kijk dan naar hark en schoffel tips(intern).
  • Je kunt de bollen makkelijk met de hand planten, maar wij raden een bollenplanter De bollenplanter van Gardena krijgt goede reviews en plant op de ideale diepte. De juiste diepte verschilt per bol en kun je vinden op de verpakking.
  • Meng eventueel wat speciale mest voor bloembollen met de aarde of dicht het gewoon af met normale grond. Wachten maar op die mooie bloemen!

Alles over bloembollen

Je wilt meer weten over bloembollen, het planten van bloembollen, wanneer je bloembollen moet planten of überhaupt wat voor soorten er zijn, zoals alliumbollen! Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt.

Volg ons!

Twitter

Pinterest

Bekijk al onze categorieën

Benieuwd naar meer tips en tricks voor het tuinieren? Bekijk de categorieën hieronder!

Graszoden en kunstgras

Alles over gras, kunstgras en onderhoud ervan.

Bomen & Struiken

Alles over bomen & struiken

Tuinonderhoud

Alles over gereedschap, tuinonderhoud en meer