4 Tips voor een mooi gazon met gras
Heb jij problemen met je gazon en weet niet wat je moet doen? Met deze 4 tips helpen we jou dat te voorkomen en heb je in no time weer een mooi en gezond gazon.
Het is weer mooi weer en niets is zo lekker om te genieten van een mooie tuin met groen gras. Het gras groeit niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Zorg dat je optijd begint met het gras zaaien of graszoden leggen. Als je niet veel aandacht besteed, begin je al snel onkruid en bruine plekken te zien. Met deze 4 tips helpen we jou dat te voorkomen en heb je in no time weer een mooi en gezond gazon.
Tip 1: Grasmaaien
Het is belangrijk om het gras niet te kort te maaien. Het is de bedoeling dat je een keer per week het gras maait op een lengte van vijf centimeter. Natuurlijk afhankelijk van hoe snel het gras groeit en het weer. Wanneer je veel onkruid ziet terugkomen kun je hiervoor speciale verdelger gebruiken. Het vaak maaien is ook een goed middel tegen het voorkomen van onkruid. Geef voldoende water en dan heb je weer een mooi gazon. Zorg ervoor dat je na het grasmaaien, het afgemaaide gras eraf harkt of kies een maaier die het opvangt.

Tip 2: Bij zaaien
Als er kale plekken komen moet je weer vooraf aan beginnen. Hark de grond bij de kale plekken los, zaai de zoden/zaadjes, hark het vast en hark het dan weer lichtjes los. De beste tijd hiervoor, is om te beginnen in de lente en hebben de nieuwe zaadjes tijd om kiemen te maken. Lees onze blog over gras zaaien hoe het moet. In die tijd heb je in de zomer weer groen gras zonder vlekken. Heeft je hele gazon last van kale plekken? Dan raden wij je aan weer vooraf aan te beginnen en opnieuw te gaan zaaien of graszoden leggen. Bij graszoden maakt het niet uit in welk seizoen je de graszoden gaat leggen. Wil je meer over graszoden leggen weten lees de blog zelf graszoden leggen.
Tip 3: Kalk strooien voor onkruid
Bij een lage/slechte zuurgraad kunnen planten niet voldoende voedingstoffen opnemen. Dit remt de groei en geeft mos en onkruiden meer kans. Het strooien van kalk is dus heel erg belangrijk om mos en onkruidgroei te voorkomen. Want voorkomen is altijd beter dan genezen. Strooi uiterlijk in februari voor een heldergroen gras in de lente en zomer.
Tip 4: Bemesten
Gras heeft voedingsstoffen nodig om gezond en groen te blijven. Na verloop van tijd heeft het gras alle voedingsstoffen uit de bodem via de wortels opgenomen en is er dus een nieuwe shot aan voedingsstoffen nodig. Gebruik organische meststoffen die zijn meer duurzaam. Meerdere keren mesten per jaar zorgt voor het beste resultaat. Houd er rekening mee dat kalk en mest niet goed samen gaan, dus je kunt het best een maand wachten met mesten nadat je kalk hebt gebruikt.



Vond je dit een nuttig en leuk artikel? Laat het weten in de reacties! Heb je suggesties? Neem dan contact met ons op.
0 reacties