Kunstgras op balkon? Dat kan zo!

Heb je geen tuin maar een balkon en ben je het zat om elke keer maar het beton aan te kijken als je op je balkon stapt? Dan is kunstgras de beste oplossing voor jou! Het is eenvoudig en je hebt zo je saaie balkon omgetoverd in een mooie groene oase. Het is niet alleen mooier maar ook comfortabeler en warmer als je naar je balkon loopt. Het feit dat de meeste balkons uit een vaak uit een vlak oppervlakte bestaat is het zeer makkelijk om een grasmat te bestellen en die alleen maar uitrollen om kunstgras op je balkon te hebben. Heb jij geen balkon maar een tuin waar je kunstgras wilt leggen? Klik dan hier.

Waar moet je op letten?

 

Maar eerst is het belangrijk voordat je kunstgras voor balkon gaat kijken, je eerst kijkt of je waterafvoer goed is. Als de waterafvoer niet goed is blijft de grasmat onder nat. Als je drainagetegels hebt dan is dat een ideale ondergrond. Heb je tegels kijk dan of de tegels niet ongelijk liggen anders zal je zien dat het grastapijt dan ongelijk gaat liggen en datzelfde geldt ook voor hout. Alleen met hout kan het voorkomen dat het kan gaan beschimmelen, aangezien kunstgras een langere tijd nodig heeft om te drogen en blijft het vochtig tussen het hout en de grasmat. Waar moet je nou op letten bij het kopen van kunstgras voor je balkon? Heel simpel, je hebt allemaal verschillende grasmatten speciaal kunstgras voor balkons. De grasmatten hebben allemaal andere structuren dus het is een kwestie van het uitzoeken wat het meest bij je past. Zelf kunstgras leggen is dus helemaal niet moeilijk.

 

Balkon opknappen met leuke meubels

 De mooie groene oase is nog niet af zonder wat mooie meubels. Je ondergrond is nu af maar er mist toch een paar meubels. Je kan overwegen om stoelen en tafels aan te schaffen of nou toch een dure lounge set die je op het oog had. Er is een lijstje gemaakt met een paar leuke en goedkope meubels die sowieso moet hebben! Deze meubels moet je hebben als je kunstgras op balkon hebt:

Leuke decoratie

 Verzorg je balkon met een zonnewering, kaarsjes, lampjes en verschillende soorten planten. We hebben voor je op een rijtje gezet met de leukste accessoires voor kunstgras op balkon.

Vond je dit een nuttig en leuk artikel? Laat het weten in de reacties! Heb je suggesties? Neem dan contact met ons op. 

Trinh Pham

Kunstgras en Gras expert

0 reacties

Bekijk ook eens

Zelf graszoden leggen

Het is weer wordt steeds beter, de zon begint weer meer te schrijnen. Je hebt zin om te tuinieren en je tuin op te peppen? Je wilt beginnen met zelf graszoden leggen maar je weet niet waar je moet beginnen? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen voor een mooi gazon en samen komen we er!

Gras zaaien

Je wilt gras in je tuin maar weet niet of je graszoden moet leggen of je gras moet zaaien? In deze blog leed je alles over hoe en wanneer je het beste je gras kunt zaaien!

4 Tips voor een mooi gazon met gras

Heb jij problemen met je gazon en weet niet wat je moet doen? Met deze 4 tips helpen we jou dat te voorkomen en heb je in no time weer een mooi en gezond gazon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer inspiratie en tips! Blijf op de hoogte met de laatste updates aan de website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* Verplicht

Volg ons!

Twitter

Pinterest