Alles over kunstgras

Je wilt meer weten over kunstgras, het zelf leggen van kunstgras, wanneer je het beste kunstgras kunt leggen en wat je precies voor nodig hebt. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt.

Tuinieren Voor Groentjes 

Wij willen mensen overtuigen dat tuinieren makkelijk en leuk is. Help elkaar in deze community!

Neem contact op

info@tuinierenvoorgroentjes.nl

In 10 stappen zelf kunstgras leggen

Ben jij ook niet aangelegd met groene vingers maar wil je wel een mooie tuin? En iemand inhuren om kunstgras te leggen is te duur? Lees hier, hoe je zelf kunstgras kan leggen en wat je daarvoor nodig hebt.

  1. Verwijder oud gras

Voor het zelf kunstgras leggen, moet eerst de grond goed voorbereid zijn. De kruiwagen en de schep zijn voor het verwijderen van bladeren en oud gras. Graaf de grond met de schep 10 centimeter uit. Maak de grond egaal met de hark.

  1. Breng een zandlaag aan

Nadat de grond egaal is breng je vervolgens een flinke laag zand aan van ongeveer 9 centimeter. Gebruik hiervoor het stratemakerszand of het ophoogzand. Gebruik de hark om het zand te verspreiden.

  1. Uitvlakken van het zand

Egaliseer de grond met de houten balk of lat dat je hebt. Probeer het compact mogelijk te leggen. Dit is belangrijk bij het zelf kunstgras leggen omdat de kunstgras zich vormt naar de ondergrond. 

  1. Leg het stabilisatiedoek op de grond

Leg het stabilisatiedoek of de onderdoek kunstgras op het zand en zet het vast met de haken. De reden voor het gebruiken van een stabilisatiedoek of de onderdoek kunstgras is dat het onkruid tegenhoudt. 

  1. Leg het kunstgras op de stabilisatiedoek

Rol het kunstgras uit met de vleug tegen de kijkinrichting. Bij het zelf kunstgras leggen moet je erop letten dat je alles dezelfde kant op hebt staan. 

  1. Snijd de naden die je nodig hebt

Sla de rand om en snijd met het stanleymes tegen de rugzijde aan. Laat 2/3 centimeter over aan elke zijde. 

  1. Lijm de naden vast aan de randen

Plak het kunstgras tape op de onderkant bij de naden zodat het kunstgras tape zicht hecht aan de gronddoek.

  1. Snijd de overige kunstgras weg

Omdat we 2/3 centimeter over hebben gelaten kan het zijn dat er in de hoogte kunstgras overhebt. Snijd die zijden nu weg met het stanleymes.

  1. Sla het kunstgras vast met de haken

Sla het kunstgras vast met de rubberen hamer. 

  1. Borstel het kunstgras met de bezem/borstel

Tot slot, borstel je kunstgras met de bezem. Het zelf kunstgras leggen doe je zo!

 

Vond je dit artikel leuk? Laat het me weten in de reacties! Heb je aanvullingen? Neem dan contact met ons op zodat we iedereen de ultieme tuinier ervaring kunnen geven!

Trinh Pham

Tuinier fan

0 reacties

Laat een reactie achter!

Bekijk al onze categorieën

Benieuwd naar meer tips en tricks voor het tuinieren? Bekijk de categorieën hieronder!

Bomen en struiken

Je wil wel bomen in je tuin, maar je wil niet te veel onderhoud. Er zijn bomen die je door te snoeien klein kan houden. Ook zijn er boomsoorten die van nature klein blijven. 

Planten en bloemen

Wanneer plant je vaste planten en hoe doe je dat. Als je ze eenmaal hebt geplant hoe onderhoud je ze? Wanneer kun je het beste vaste planten verplanten?

Tuinonderhoud

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet