Top 10 makkelijkste moestuin groenten

Begin je net met je moestuin of heb je al een moestuin maar wil je andere moestuin groenten verbouwen?  Wij snappen best dat er keuzestress ontstaat. Er zijn namelijk een heleboel verschillende soorten  eetbare moestuin groente, welke verbouwd kunnen worden in verschillende tijden van het jaar. In dit blog vertellen we je meer over de 10 makkelijkste groente soorten om te verbouwen. 

Top 10 makkelijke moestuin groenten

Moestuin groenten verbouwen is op zich niet zo heel moeilijk, voor deze top 10 moestuin groenten moet je vooral zorgen dat ze genoeg ruimte en genoeg water hebben. Met deze groenten kun je zonder al te veel kennis toch heel succesvol een goede oogst hebben.  

  1. Aardappelen
  2. Courgettes
  3. Erwten
  4. Wortelen
  5. Paprika’s
  6. Komkommers
  7. Prei
  8. Pompoenen
  9. Sla
  10. Tomaten 

Wil je meer weten over welke moestuin zaden je nog meer kunt planten? Bekijk de blog voor moestuin kruiden!

Moestuin Groenten zaden pakket

In het groenten zaden pakket vind je verschillende groenten:
– 6 soorten sla (10 zaden per soort)
– 6 soorten kool (10 zaden per soort)
– 6 soorten wortels (10 zaden per soort)
– 6 soorten uien en prei (10 zaden per soort)
– 3 soorten radijs (20 zaden per soort)
– 3 soorten kruiden (20 zaden per soort)

Het is een relatief goedkoop pakket en leuk om mee te beginnen! Dankzij corona kan het zijn dat de groente zaden tijdelijk niet op voorraad zijn, hier kunnen wij van Tuinieren voor Groentjes helaas niets aan doen!

 

Enkele tips voor je moestuin groenten

Tips voor aardappelen in je moestuin
Voor aardappelen kun je in maart al beginnen met voor zaaien. En vanaf mei kunnen ze dan in volle grond. Laat vervolgens de aardappelen ontkiemen op een koele en lichte plaats. Wanneer de kiemen een aantal centimeters zijn, kun je ze planten in de volle grond. Als laatste strooi je nog wat bio meststof over de grond.

Tips voor courgettes in je moestuin
Courgettes kun je saaien van eind april tot eind mei, vervolgens kunnen ze vanaf half mei in volle grond. Zaai de moestuin zaden 1,5 tot 2 centimeter onder de grond en geef ze in het begin nog niet te veel water. Na ongeveer twee weken hebben ze wel meer water nodig om goed te kunnen groeien. Courgettes hebben ongeveer één vierkante meter per plant nodig en ze staan het liefste op een windvrije plek lekker in de zon.

Tips voor erwten in je moestuin
Erwtjes kun je het beste beginnen met zaaien in het koele voorjaar. Het word je afgeraden om later dan april te beginnen. Begin met kiemen in potten, zodra de plantjes 8 centimeter groot zijn kunnen ze buiten gepland worden. Belangrijk is; vanaf 15 centimeter moet je ze beginnen te ondersteunen met rijshout. Als je dit niet doet zakken de plantjes in.Daarnaast is het belangrijk dat je niet te lang wacht met oogsten. Hoe langer je wacht hoe meliger de erwten worden. Jonge erwtjes zijn rauw ook erg lekker door bijvoorbeeld een salade.

Tips voor worteltjes in je moestuin
Worteltjes kun je zaaien vanaf maart tot juli. Worteltjes kun je beter niet in een pot voorkweken. Je zult namelijk diepe potten moeten hebben en het verpoten is lastig, aangezien de wortel maar 1 diepe lange wortel naar beneden heeft. Daarnaast bestaan er risico’s dat er ongedierte op de wortelen gaat zitten tijdens het verpoten, waardoor je wortels worden aangevreten (wortelvlieg). Beter is het dus om de worteltjes in volle zon in de tuin in luchtige grond te zaaien.
Worteltjes hebben niet veel nodig, af en toe bewateren als het droog is. Oogst worteltjes als ze plusminus 1,5 tot 2 centimeter breed zijn aan de bovenkant. Haal het blad na het oogsten meteen van de wortel, anders wordt hij zacht.

 Meer tips over moestuinen? Lees eens onze andere blogs, of bekijk onze blog over moestuin zaden!

Vond je dit een nuttig en leuk artikel? Laat het weten in de reacties! Heb je suggesties? Neem dan contact met ons op. 

Sary Freriksen

Gastblogger

Lees ook eens

Moestuin kruiden

Kruiden voor in je moestuin ontdekken? Je vind hier de kruiden die het makkelijkst te kweken zijn!

Top 10 makkelijkste moestuin groenten

Een lijstje met top 10 makkelijkste groentes voor in je moestuin en een paar handige tips!

Moestuin maken

Moestuin maken Wil jij jouw eigen moestuin maken, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? In deze blog lees je...

Ongedierte in je moestuin

Last van ongedierte in je moestuin? Lees hier tips over het bestrijden van dat vervelende ongedierte zodat je tuintje mooi blijft!

De makkelijkste moestuin zaden voor beginners

De makkelijkste moestuin zaden voor beginners Wil jij een moestuin beginnen? Maar geen idee welke moestuin zaden voor...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer inspiratie en tips! Blijf op de hoogte met de laatste updates aan de website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* Verplicht

Volg ons!

Twitter

Pinterest