Onmisbaar Tuingereedschap

Wil jij nou ook graag het onderhoud van je mooie tuin goed doen maar heb je hier nog niet het tuingereedschap voor? Dan hebben wij hier het meest onmisbare tuingereedschap voor je opgesomd. Lees snel verder!

Tuingereedschap, kopen of huren?

Natuurlijk is het niet altijd logisch om bepaald tuingereedschap te kopen. Soms gebruik je een bepaald soort gereedschap maar een of twee keer in het jaar in je tuin. Daarom kan het ook een goed idee zijn om soms gereedschap te huren of bij de buurman te lenen. Hieronder staat gereedschap die bij dagelijks tuinactiviteiten écht onmisbaar zijn.

tuingereedschap-snoeischaar

De betrouwbare snoeischaar

Welke tuinschuur is compleet zonder een snoeischaar? Geen enkele schuur! Dit gereedschap is onmisbaar als je ook maar iets in je ook maar iets in je tuin wilt snoeien. Ook binnenshuis is het handig om bijvoorbeeld kamerplanten bij te houden waar nodig.

Een heggenschaar

Heeft jouw tuin een struik of heg erin staan, dan kun je niet zonder een heggenschaar. Bedoeld voor wat grover knipwerk in de tuin, dit tuingereedschap maakt snel planten snoeien een heel stuk makkelijker.

Pas wel extra op met een elektrische heggenschaar en draag hier dus ook altijd bescherming bij zoals een veiligheidsbril en handschoenen.

onmisbaar-tuingereedschap-voor-de-tuin

Een handschep

De meeste tuinactiviteiten zouden onmogelijk zijn zonder een handschep, denk aan bijvoorbeeld een planten potten. Een simpele handschep kan met goed onderhoud ook makkelijk jaren meegaan. Dus dit is zeker een stuk tuingereedschap dat zijn investering na een tijdje echt wel waard is.

De hogedrukreiniger

Voor het schoonmaken van je terras, gereedschap, voertuigen, tuinmeubels en tegels. Er zijn vele plekken waar een hogedrukreiniger van pas kan komen. Met aanpasbare spuitinstellingen van een smalle straal tot een brede waaier is dit tuingereedschap gemakkelijk inzetbaar op verschillende plekken in de tuin. Al met al is dit het ideale gereedschappen voor allerlei schoonmaakklussen buitenshuis.

Een hakselaar

Niet alleen handig voor het hakselen van takken, maar ook bijvoorbeeld tuinafval. Hiermee wordt het materiaal dat je moet weggooien terug gebracht tot een kleiner oppervlakte waardoor het dus beter weg te gooien is doordat het minder ruimte inneemt.

Vond je dit een leuk of nuttig artikel? Laat het dan vooral weten in de reacties hieronder! Heb je aanvullingen op dit artikel? Neem dan contact met ons op zodat we iedereen de ultieme tuinier ervaring kunnen bieden.

Robin Pfeiffer

Tuinierfan

0 reacties

Bekijk ook eens

Top 5 bloeiende struiken voor de zomer!

Wat is er nou mooier dan bloeiende struiken in de tuin? Elk jaar weer zorgen bloeiende struiken voor geweldige bloemen in je tuin.

De mooiste kleine bomen voor de voortuin

Je voortuin is het visitekaartje van je huis. Een mooie voortuin laat je huis er anders uitzien. Het is het eerste wat mensen die je huis bezoeken te zien krijgen. Bovendien is een verzorgde voortuin bevorderlijk voor het algehele aanzicht van een straat of wijk. Reden genoeg dus om de voortuin eens goed aan te pakken.

Klein blijvende bomen in je tuin

Wil je wel bomen in je tuin, maar niet veel onderhoud hieraan overhoud. Er bestaan boomsoorten die van nature klein blijven. Welke opties er allemaal zijn lees je hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer inspiratie en tips! Blijf op de hoogte met de laatste updates aan de website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* Verplicht

Volg ons!

Twitter

Pinterest