3 Trends voor bloemen in huis in 2020!

In deze blog hebben we 3 trends voor 2020 voor bloemen in huis. Waarom zou je planten alleen buiten laten, wanneer ze niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook nog eens mooi zijn binnenshuis? Lees snel de trends hieronder!

Waarom bloemen in huis?

Planten en/of bloemen in huis hebben is erg gezond en kunnen je interieur helemaal afmaken. Naast dat er zo veel soorten en kleuren zijn om ze te matchen met je interieur zijn bloemen en planten ook nog eens erg gezond bewezen. Uit onderzoek bleek namelijk dat planten op kantoor hebben (en dus ook in huis) je gezondheid in positieve zin beïnvloed. Zo heb je bijvoorbeeld meer zuurstof in je huis. Overtuigd? Lees dan verder over de trends

1. Droogbloemen

Droogbloemen zijn ideaal in huis, ze vereisen geen/nauwelijks verzorging en gaan lang(er) mee dan traditionele bloemen. Ze zijn er in gigantisch veel soorten en maten. Ik raad je dan ook aan eens verschillende winkels langs te speuren voor deze prachtige aanvullingen voor je interieur. Ik zal in ieder geval een drietal soorten bespreken voor je.

Liever zelf aan de slag?
Vind je het leuk om zelf creatief te werk te gaan, dan kan dat ook! Je kunt namelijk zélf droogbloemen maken aan de hand van dit boek. Zeker het proberen waard, toch? 😉

Droogbloemen in vaas op minimalistische wijze

Deze prachtige warme bloemen vereisen geen onderhoud, passen in bijna elk interieur en zijn een ontzettend leuke aanvulling op een lege tafel, vensterbank, bar of andere lege plek in je huis. Ook is het boeket vrij minimalistisch, een mooie toevoeging in je huis!

warme droogbloemen in boeket in vaas
pampasbloemen-in-huis

Pampas pluimen of Pampasgras

Deze droogbloemen soort past niet in elk interieur. Naar mijn mening past dit vooral in een woonkamer of hal met een moderne of landelijke stijl. Deze pluimen zijn een echte eye-catcher voor je hal of woonkamer. Zelf adviseer ik ze alleen als je een grote lege ruimte hebt, gezien ze tot 1.10 meter hoog zijn. Ze zijn bijvoorbeeld erg geschikt op een leuk klein tafeltje. Let wel op de pampas pluimen zijn fragiel. Dus heb je grijpgrage katten of een drukke hond, dan raad ik deze prachtige pluimen niet aan.

2 Luchtzuiverende planten

Vooral nu tijdens de coronatijd met het vele thuiswerken is het belangrijk om zuivere lucht in je huis te hebben. Dan is het extra fijn om te weten dat er luchtzuiverende planten zijn voor in je woning! Deze vereisen wel wat meer verzorging dan droogbloemen, maar daarentegen geven ze dus wel schonere lucht in huis. Voor wat hoort wat zeggen ze dan!

Luchtzuiverende planten waar je aan moet denken zijn de krulvaren, koffieplant, vioolplant, sierasperge, nestvaren en drakenplant. Deze mix van planten is te koop en kun je voor slechts €34,95 bemachtigen. Meerdere planten nodig omdat je een groot huis hebt? Hoe meer je koopt, hoe goedkoper de per stuk prijs wordt!

luchtzuiverende-planten-in-huis

3. Big, bigger Biggest!

Een supergrote eettafel, een grote lamp, een gigantische TV… Waarom zou je dan kleine planten kopen? Apparaten en meubels in je huis worden steeds groter, op de salontafels en bijzettafeltjes na dan. Waarom dan niet voor groter gaan bij planten? Pak die ene mooie hoek aan en zet er een mooie grote kamerplant neer! Bijvoorbeeld een XL Yucca, Ficcus of mijn favoriet een bonsai! Deze grote mooie planten zullen echte eyecatchers zijn in je woonkamer, naast die gigantisch mooie TV bijvoorbeeld.  

Yucca

Deze 1,5 meter grote plant is een prachtige toevoeging aan je woonkamer!

Ficus Bonsai

Deze prachtige bonsai in zelfwatergevende pot is mijn favoriet by far! De bonsai past in mijn ogen uitstekend in moderne interieuren

Nog meer inspiratie?

Ik kan me voorstellen dat je na drie trends nog meer inspiratie wil, of dat je zelf inspiratie hebt om te delen. Laat weten wat jij het mooiste vind of vertel me in de reacties wat jij nog mist in deze lijst! Bekijk ook eens andere blogs voor in de tuin. Vooral nu de zomermaanden van start gaan is het belangrijk ook buiten een irrigatiesysteem in je tuin te hebben zodat je kan blijven genieten van al dat groen!  

Vond je dit een nuttig en leuk artikel? Laat het weten in de reacties! Heb je suggesties? Neem dan contact met ons op. 

Remco Moelard

Vaste blogger Bloemen & Planten

0 reacties

Bekijk ook eens

Irrigatiesysteem Tuin: Oplossing voor droogte in je tuin!

Droogte in je tuin moet je voorkomen met een irrigatiesysteem. Dit is extra handig, lees meer over bewatering in je tuin!

Inspiratie: 5 Zomerbloei toppers voor in jouw tuin!

Ben jij ook zo benieuwd naar welke bloemen het nou mooi doen in de zomer? Dan moet je deze blog lezen, vol inspiratie en tips!

Vaste planten planten

Vragen over vaste planten en het verpoten of plaatsen hiervan? Laat ons je helpen met deze tips!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Mis nooit meer inspiratie en tips! Blijf op de hoogte met de laatste updates aan de website en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* Verplicht

Volg ons!

Twitter

Pinterest