Wanneer bloembollen planten?

Je hebt je bloembollen gekocht wil zo snel mogelijk genieten van die prachtige planten of bloemen die eruit komen, maar je hebt geen idee wanneer je bloembollen planten moet. Gelukkig helpen wij je daar mee!

Bloembollen plant je vanaf augustus tot en met december afhankelijk van het soort. Hoe eerder je ze in de tuin hebt, hoe sneller ze uitkomen in het voorjaar. Bloembollen planten is een van de leukste en makkelijkste manieren om te beginnen met tuinieren. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je bloembollen gaat planten in je pot of tuin.

Bloembollen voorjaar

Wanneer je bloembollen plant voor in het voorjaar, dan zul je deze het beste kunnen planten in september tot half december. Het beste is om ze in september te planten, want in deze maand is de grond extra vruchtbaar en kan de bloembol zich nog beter ontwikkelen. Zo geniet je langer van de bloemen in het voorjaar!

Bloembollen najaar

Wanneer je bloembollen hebt die uitkomen in het najaar, dan kun je het beste deze planten in augustus. Uiteraard kun ze eerder planten, maar dat is af te raden vanwege de warme en droge maanden in juni en juli.

bloembollen-planten-wanneer

In 3 stappen bloembollen planten

Bloembollen planten is echt eenvoudig en al helemaal met dit stappenplan. Dus voor de groentjes onder ons: Geen zorgen, je kunt de mist niet ingaan met deze tips. Oh en we geven aparte tips voor in een bloembak of in je tuin.

In 3 stappen je bloembol in de tuin:

  • Plant je bloembol wanneer het niet te koud is, anders kan de bloembol gaan rotten en dat is zonde. Maak eerst de grond goed los met een schepje of harkje om de grond luchtig en zacht te krijgen. Onderhoud je gereedschap goed, voor tips bekijk het artikel over gereedschap onderhoud.
  • Je kunt de bollen makkelijk met de hand planten, maar wij raden een bollenplanter aan. De bollenplanter van Gardena krijgt goede reviews en plant op de ideale diepte. De juiste diepte verschilt per bol en kun je vinden op de verpakking.
  • Meng eventueel wat speciale mest voor bloembollen met de aarde of dicht het gewoon af met normale grond. Wachten maar op die mooie bloemen!
bloembollen-in-plantenpot-poten

Bloembollen in border planten

Naast een bloembak is een plantenbak ook erg geschikt als plek om je bloembollen te planten. Bloembollen doen het ook erg goed in een border. Lees meer over het aanleggen van een border in onze blog! Heb je nog vragen of tips? Laat het weten in de reacties of neem contact met ons op via Social Media of via ons contactformulier.

Vond je dit een nuttig en leuk artikel? Laat het weten in de reacties! Heb je suggesties? Neem dan contact met ons op. 

Remco Moelard

Bloemen & Planten

0 reacties

Lees ook eens

Inspiratie: 5 Zomerbloei toppers voor in jouw tuin!

Ben jij ook zo benieuwd naar welke bloemen het nou mooi doen in de zomer? Dan moet je deze blog lezen, vol inspiratie en tips!

3 Trends voor bloemen in huis in 2020!

De tuin is natuurlijk een supergave plek voor al het groen en passie voor tuinieren. Maar bloemen passen ook uitstekend binnen in je huis! Lees drie trends voor 2020 in deze blog!

Irrigatiesysteem Tuin: Oplossing voor droogte in je tuin!

Droogte in je tuin moet je voorkomen met een irrigatiesysteem. Dit is extra handig, lees meer over bewatering in je tuin!

Vaste planten planten

Vragen over vaste planten en het verpoten of plaatsen hiervan? Laat ons je helpen met deze tips!

Wanneer bloembollen planten?

Tips over wanneer bloembollen planten, handige manieren en materialen vind je bij tuinieren voor groentjes. De eerste stap naar een prachtige plant begint hier!

5 tips: een prachtige border aanleggen in je tuin

Een border aanleggen in je tuin is leuk en hoeft niet moeilijk te zijn. Bespaar veel geld en lees deze tips!